Friday, February 3, 2012

Saobraćaj u Beogradu - normalno da je kolaps

Inspirisan (nateran) hejterskim statusima na FB i Twitteru moram da dam svoj komentar današnjeg dana.


Naravno da je nastao saobraćajni kolaps. Zar ne vidite koliko je snega napadalo? Svi hejtuju grad Beograd i putare kako nisu očistili puteve, kako ih je sneg (u februaru) iznenadio, svi prozivaju GSP, psuju vozače, psuju što putuju po 3 sata, za razliku od uobičajnih 15. minuta. SNEG JE! Samo po sebi - vanredno stanje! Koliko puta u godini smo suočeni sa ovakvim snegom?!?! Naravno da ne može da bude redovno stanje.



Međutim, jedan od problema je što građani voze sporije nego što je to moguće strahujući da neće uspeti da iskontrolišu svoje vozilo. U redu. Međutim, zašto psujete vozače GSP-a? Većina onih koji psuju nikada nisu startovali motor automobila, a naravno da nemaju vozačku dozvolu ni za B kategoriju, a prigovaraju vozačima autobusa koji odgovaraju za desetine života. Naravno da će biti oprezniji nego obično.


Druga stvar, okrivljivati vlast za neočišćene ulice?!?!?! Pa dobro, da li ste normalni?!?!

1. Siguran sam da je sva raspoloživa mehanizacija danas u pokretu i da radi bez prestanka!

2. Pitate se zašto nema više mehanizacije? Šta će nam više bagera (ili čega već) kada je ovakvih situacija u našim klimatskim uslovima relativno malo? Znate li koliko košta jedan "bager", i kolika je amortizacija za njega, a znajući koliko se koristi? Bilo bi suludo imate stotine tih bagera i plaćati amortizaciju i sve ostalo za njih da bi bili u pogonu 30ak dana godišnje (ako i toliko!!!). 


Svaki "evropski" ili bilo kakav drugi grad bi bio paralisan u ovim uslovima, pogotovo u prvom danu snega. SVAKI! Prosto, vremenska nepogoda na koju se ne može bolje odreagovati. Opet ponavljam, kupovina i održavanje većeg broja mehanizacije je apsolutno nepotrebno... Moram da pomenem politički kontekst pošto mnogi današnji dan koriste za poliitčku promociju, da se kupuje previše mehanizacije i sl, naprednjaci (koji su najbučniji danas) bi govorili kako vlast (koju nikako ne želim da branim) pljačka jadne beograđane, isto kao što serendaju svakog dana za most.

Istrpite ovakve uslove nekoliko dana, a ako kritikujete onda to radite sa razlogom i tamo gde ima mesta kritici, ne i u ovom slučaju!

1 comment:

Unknown said...

Slazem se! Mene fasciniraju moje drage komsije koje ciste dvoriste i sneg bacaju na ulicu koja sad ima preko metar snega!